Persoonlijk leiderschap – “Check-In”

Waar sta ik in mijn ontwikkeling? En is mijn focus wel zichtbaar en draagt het bij aan mijn voorgenomen ontwikkeldoel? Als vervolgstap op effectief leiderschap en teamdynamiek, willen we onze ontwikkeling monitoren en verder verbeteren.

Inhoud van het programma

Omdat het moeilijk is om onszelf met volledige nauwkeurigheid te beoordelen, is de feedback van anderen de motor voor de continue ontwikkeling van professionals. Het Persoonlijk Leiderschap Check -In assessment is een mini 270-graden feedback meting waarbij deelnemers, op basis van hun gekozen kritische succesactor, op een aantal specifieke ontwikkeldoelstellingen, feedback krijgen.

Het succes van professionals is afhankelijk van hoe anderen hun ontwikkeling zien en ervaren. De inzet van professionals hiervoor is essentieel. Deelnemers krijgen tijdens het programma antwoord op o.a. de volgende vragen

  • Welke door mij getoetste gedragingen hebben de meest positieve impact op mijn team gehad?
  • Is mijn effectiviteit toegenomen?
  • Hebben mensen gezien dat ik mij heb ingespannen om mijzelf te verbeteren?

Kortom, wat is de impact van mijn inzet en ontwikkeling tot nu toe.

Tijdens de bijeenkomst worden deelnemers meegenomen door hun Check-In rapportage en krijgen zij een handleiding en ondersteuning om een nieuw persoonlijk ontwikkelplan te ontwerpen en te presenteren aan elkaar.

Het voorbeeldrapportage

Duur & tijd

1 dagdeel

Vervolg op…

Deze bijeenkomst is een vervolg op het programma van Persoonlijk Leiderschap en teamdynamiek

Locatie

In Amsterdam of incompany

Contactformulier

Vul hieronder uw gegevens in om meer informatie te ontvangen over het programma of om u in te schrijven.